Limburgse vriendinnen starten kledinglijn in Bali

Exhale is de naam van een startende onderneming met een bijzonder verhaal. Na jarenlang doorheen de wereld te hebben gereisd, kwamen de vriendinnen Loredana Falone uit Houthalen en Anke Coenen uit Kotem (Maasmechelen) elkaar tegen op het Indonesische eiland Bali. Ze werden er betoverd door de prachtige stranden, vriendelijke mensen, kleurrijke stoffen en het ambachtelijke vakmanschap. Deze inspiratie leidde na heel wat boeiende gesprekken tot een nieuwe onderneming: Exhale is een kledingmerk dat zowel casual kleding als badmode ontwerpt en produceert. "De doelgroep bestaat uit trendy vrouwen met een druk leven, die even willen ontsnappen aan hun hectische bezigheden," vertelt Loredana. "Ze komen tot rust in kleding die Europese trends combineert met wereldse invloeden. Eenvoud en tijdloos zijn de begrippen die onze ontwerpen het best typeren."
anke loredana exhale
De Limburgse dames opereren vanuit Bali. "Respect voor de lokale cultuur en natuur vinden we heel belangrijk," voegt Anke Coenen toe. "We beschouwen de vakmensen ter plaatse als echte partners en gebruiken vrijwel uitsluitend materialen en stoffen die ecologisch duurzaam zijn."

Het nieuwe bedrijf werd deze week officieel in België gelanceerd. Digitaal is Exhale Wear te volgen via Instagram, Facebook, Twitter en Pinintrest.