Nieuws Limburg Limburgse windenergie ook voor particulieren

Limburgse windenergie ook voor particulieren

Limburgse windenergie ook voor particulieren

Het Genkse bedrijf Maes Totaalprojecten, gespecialiseerd in duurzame energie, lanceert op de Belgische markt een totaal nieuw type windmolen. De windmolen van Franse makelij heeft geen conventionele wieken maar werkt met een turbinesysteem. “De nieuwe windturbines maken windenergie ook bereikbaar voor particulieren”, aldus Christ Maes.

Hoewel windmolens ten opzichte van zonnepanelen tal van voordelen hebben, worden ze voor particulier gebruik zelden geplaatst. Als privépersoon krijg je een windmolen immers nauwelijks vergund. Als het van Maes afhangt zal dat drastisch veranderen aangezien de nieuwe types speciaal zijn ontworpen voor gezinnen en kmo’s. “Door het ontbreken van grote roterende wieken produceert de nieuwe windturbine veel minder windgeruis en is er geen slagschaduw”, aldus nog Christ Maes. “De nieuwe windturbines voldoen dan ook ruimschoots aan de voorwaarden die door de overheid aan windturbines worden gesteld. Een bouwvergunning mag dan ook geen probleem vormen.”

De nieuwe windmolens kosten 16.000 euro voor het kleine type en 26.000 euro voor het grote type, telkens plus 6 procent btw.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.