Nieuws Limburg Limburgse zelfstandigen sponsoren met zwart geld

Limburgse zelfstandigen sponsoren met zwart geld

Limburgse zelfstandigen sponsoren met zwart geld

Een op drie amateurclubs geeft toe dat het grootste deel van de spelersvergoedingen in het zwart worden uitbetaald. Dat blijkt uit een onderzoek van de Hogeschool PXL en de KU Leuven. Het officieuze circuit is dus nog altijd niet uitgeroeid. De uitgaven van een club uit de provinciale afdelingen kunnen tot 300.000 euro per jaar bedragen, wat met wit geld niet lukt. Sommige spelers krijgen een zwarte enveloppe met 2.000 euro, afkomstig van lokale ondernemers die zo van hun niet-aangegeven inkomsten afgeraken. Er worden ook tal van voordelen in natura gegeven, zoals aankoopbonnen, geschenken, bedrijfswagens, tankkaarten, enzovoort. De sponsors laten zelfs keukens plaatsen en huizen van de spelers renoveren…

Het Belang van Limburg publiceerde zaterdag alle resultaten van de enquête. Voor alle details: als de bliksem naar de krantenwinkel!

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.