Portret CEO’s drooghmans limeparts

Limeparts (Groep Vaessen) fusioneert met Drooghmans

Het Genkse bedrijf Limeparts wordt één met sectorgenoot Drooghmans uit Balen. De Limburgse vestiging zal dienen als uitvalsbasis voor de commerciële en administratieve activiteiten van de gefusioneerde onderneming.

Op beide locaties zal de productie op korte termijn geoptimaliseerd worden. De topmensen blijven aan boord, met Koen Vandersmissen (CEO Limeparts) en Sven Drooghmans (CEO Drooghmans) -in een duobaan- als operationele sterkhouders. Hoofdaandeelhouder is en blijft Ben Vaessen, zoon van Jos Vaessen. (Vaessen Industries).

Het samengaan is logisch, stelt de nieuwe onderneming. “Beide firma’s zijn gespecialiseerd in hoogwaardige gevelmaterialen”, licht Koen Vandersmissen toe. “Limeparts is actief in metalen gevelbekleding, waar Drooghmans zich toelegt op non-ferro, zoals glas, volkern- of keramische panelen. Door samen een totaaloplossing aan te bieden voor combinatiegevels, spelen we in op de groeiende vraag vanuit de markt.

Het nieuwe fusiebedrijf zal gewoon Limeparts-Drooghmans heten. Het telt 150 vaste medewerkers en is goed voor een gemiddelde omzet van zo’n 20 miljoen euro. “De markt is in hoogconjunctuur”, legt Koen Vandersmissen uit. “Onze ambitie is om tegen eind 2020 een omzetstijging van 20% te realiseren, tot 25 miljoen euro. Dat is meteen ook een groei van 50% voor onze gevelactiviteiten.” De kans is reëel dat de onderneming daarvoor een 20-tal nieuwe medewerkers zal aanwerven. “Dankzij de fusie kunnen we ons efficiënter positioneren”, verduidelijkt Sven Drooghmans.