Limeparts krijgt primeur van kwaliteitslabel

Als eerste bedrijf in België heeft de firma Limeparts in Genk het kwaliteitslabel Qualisteelcoat ontvangen. Het is een Europese erkenning voor het naleven van strenge procedures om staal te lakken of te poedercoaten. Momenteel zijn er slechts andere 26 lakkerijen in heel Europa die hieraan voldoen. Limeparts, dat behoort tot de groep Vaessen Industries, maakt cassettes uit staal en aluminium die als gevelbekleding worden gebruikt. Onder meer het gerechtsgebouw in Hasselt heeft een gevel die is gemaakt met materialen van Limeparts.

Limeparts gerechtsgebouw"Dat we dit label mogen ontvangen, is natuurlijk in de eerste plaats een bekroning voor de jarenlange aandacht die we aan kwaliteit besteden," vindt Geert Michels, sales- en marketingdirecteur bij Limeparts. "Het zal ons zeker een flinke stap vooruit helpen om onze doorbraak in het buitenland te versnellen. We merken immers dat architecten en andere voorschrijvers steeds meer belang hechten aan de perfecte behandeling van de materialen. Als eerste leverancier in België met het label Qualisteelcoat hebben we op dat vlak dus een streepje voor."

In België is de licentie om deze labels uit te reiken in handen van VOM vzw, een netwerkorganisatie van 300 bedrijven gespecialiseerd in oppervlaktebehandeling. Het Coating Research Institute voert als onafhankelijke keuringsorganisatie de controles uit die tot het label Qualisteelcoat moeten leiden.