limoco-300×199-1

Limoco pompt half miljoen in extra magazijnruimte

Limoco, specialist in stofafzuiging en ventilatie uit Opglabbeek, heeft fors geïnvesteerd in de uitbreiding van zijn magazijn. Om de groei van het bedrijf te faciliteren, werd extra ruimte en geld vrijgemaakt voor het aanleggen van extra stock. Dat is - gezien de populariteit van just-in-time en besparingen- helemaal tegen de geest van de tijd in. "We doen het om sneller en flexibeler in te spelen op de vragen van onze klanten”, aldus gedelegeerd bestuurder Jan Stinkens.

In 1975 gestart als montage- en constructiebedrijf, is Limoco – de afkorting van Limburge Montage en Constructie – de voorbije decennia uitgegroeid tot een van de toonaangevende bedrijven op het vlak van stofafzuiging en industriële ventilatie. Sinds 2004 zijn de aandelen in het bezit van de familie Stinkens. De voorbije jaren is het bedrijf geleidelijk gegroeid. De ambitie blijft om er ieder jaar zo’n 10 procent bij te doen. “Dat is niet onrealistisch”, vindt Jan Stinkens. “We krijgen er wel klanten bij, maar we verliezen er geen.”

Limoco investeerde de voorbije maanden ruim een half miljoen euro aan extra magazijnruimte. Jan Stinkens: “We hebben vastgesteld dat onze leveranciers nog slechts zeer beperkte stocks aanleggen, terwijl voor sommige producten ruim vier maanden levertijd wordt gehanteerd. Vandaar dat we hebben beslist om zelf onze voorraden uit te breiden. Op die manier kunnen we zelf sneller en efficiënter reageren op de vragen van onze klanten. Het gebeurt immers maar al te vaak dat eenmaal een opdracht gepland is, we een venster hebben van twee of drie weken om een opdracht uit te voeren.”

Limoco realiseerde het voorbije boekjaar, dat afliep in mei, een omzet van 6,5 miljoen euro. Dit jaar wordt gemikt op 7 miljoen euro met een kleine 50 werknemers. Het bedrijf heeft ook een vestiging heeft in Roeselare en realiseert ruim 90 procent van zijn omzet in België. In het klantenbestand vinden we bedrijven terug als Nike, Engie, Sita, Moderna, Nitto en Punch Powertrain.