limoco-300×199-1

Limoco steekt 5 miljoen in nieuw hoofdgebouw

Een beveiligde burcht volledig omgeven door water. Het is één van de opmerkelijke aspecten van de nieuwbouw van het ventilatiebedrijf Limoco dat aan de Industrieweg Noord in Opglabbeek nu ook officieel werd voorgesteld. Het gaat om een investering van vijf miljoen euro.

Met een beweegbare brug wordt al dan niet een verbinding gemaakt tussen het buitengebied en de nieuwbouw. “‘s Nachts kan je het gebouw niet bereiken zonder door die sloot te gaan”, grijnst Jan Stinkens. “Dat maakt het voor ongewenst bezoek veel minder aantrekkelijk.” Maar ook andere hoogtechnologische snufjes maken deel uit van de nieuwe infrastructuur. Zowel in het kader van een sterk verminderd energiegebruik als esthetische. “We waren hoognodig toe aan een nieuwe infrastructuur”, gaat Jan Stinkens verder. “We hebben daarom een nieuw hoofdkantoor laten optrekken en onze productiehal volledig vernieuwd.”

Ventilatie
Limoco is gespecialiseerd in stofafzuiging, industriële ventilatie en woningventilatie. Het bedrijf werd in 1975 opgericht door Rik Klerkx. Twintig jaar later participeert Jadi, een Bree’s bedrijf gespecialiseerd in stofafzuigsystemen, in Limoco en wordt Jan Stinkens medevennoot. In 2004 koopt Stinkens zijn medevennoten uit en wordt enige aandeelhouder. “Ons groot voordeel is dat we onze systemen op maat aanbieden.” Sinds dit jaar is er naast industriële ventilatie ook een afdeling woningventilatie. Over die afdeling ontfermt zoon Tim zich. De omzet van Limoco wordt voor dit jaar geraamd op zes miljoen euro. Er werken veertig mensen.