Liverpool-keeper springt in de bres voor Limburgse bedrijven

mignolet fruit tvl

Mocht hij een flinke duw in de rug geven tijdens een wedstrijd, krijgt Simon Mignolet zeker een penalty tegen. Maar als het 'slachtoffer' de Limburgse economie is, mag zijn daad op applaus worden onthaald. De doelman van Liverpool heeft zich namelijk geëngageerd om de fruitsector in Zuid-Limburg te ondersteunen. Fruit Innovation Farmers, een collectief van voorlopig 5 lokale fruittelers, wil de beeltenis van de gekende doelman uitspelen om het kwaliteitsfruit aan de man te brengen. Mignolet zal prijken op de verpakkingen van appels, peren en mogelijk ander fruit, dat vanuit Sint-Truiden de wijde wereld ingaat. Ook in onze eigen supermarkten zullen de Mignolet-appels en peren weldra te koop zijn.

"Ik heb zelf fruittelers in de familie en weet heel goed met welke problemen de lokale bedrijven te kampen hebben," aldus Mignolet tijdens een snel bezoek aan Limburg. "De boycot van Rusland, de zware internationale concurrentie... Deze sector is heel belangrijk voor onze streek en vermits de mensen hier me nauw aan het hart liggen, zet ik er graag mijn schouders onder."

Voor Simon Mignolet was er slechts één voorwaarde: een deel van de opbrengst moet gaan naar de ALS Liga, die onderzoek verricht en hulpmiddelen financiert ten voordele van ALS-patiënten. Mignolet is ambassadeur van de ALS Liga omdat zijn nonkel Erwin aan ALS lijdt.