TML-Tongeren1

Logistieker bouwt megamagazijn in Tongeren

De logistieke dienstverlener Tailormade Logistics (TML) heeft in Tongeren een gloednieuwe site van 25.000 vierkante meter in gebruik genomen. "De oppervlakte van de magazijnruimte kan op termijn zelfs uitgebreid worden tot 70.000 vierkante meter", zegt CEO Bert Vandecaveye.

Bert Vandecaveye verklaart de grote investering in Tongeren: “Voor een internationale klant, mondiaal actief in fashion, sport & life style, werden wij gevraagd om snel en proactief een Europees distributiecentrum op te starten. Doel hiervan is de goederenstromen van de 'main gateways', met name Antwerpen, Rotterdam en Hamburg, maar ook van de luchthavens Luik, Frankfurt, Parijs en Heathrow, te bundelen en zo een vlotte instroom te garanderen. Dit houdt ook in dat alle douaneformaliteiten centraal worden behandeld.”

TML staat in Tongeren tevens in voor de controle van de kwaliteit en kwantiteit, eventueel ook de montage. Nadien worden de goederen verstuurd naar de diverse regionale distributiecentra.

De nieuwe Tailormade Logistics-site in Tongeren is 25.000 m2 groot, maar kan in de toekomst nog uitgebreid worden tot 70.000 m2. Er worden permanent nieuwe mensen voor aangeworven: planners, magazijniers, chauffeurs, heftruckchauffeurs,… HR Manager Jessica De Block zegt: ”Wij ervan overtuigd om ook in Tongeren nieuwe medewerkers mee te nemen in ons verhaal, dankzij onze focus op duurzame mobiliteit en mensgericht werken."