Nieuws Limburg Lokale ondernemers pakken Carrefour stevig aan

Lokale ondernemers pakken Carrefour stevig aan

Lokale ondernemers pakken Carrefour stevig aan

Begin november zwaaien de deuren open van de gloednieuwe Carrefour Market in het centrum van Lanaken. Ondernemers Wilfried Collas, Herman en Andreas Nijs hebben 5 leegstaande panden gekocht in de naastliggende Galerij Da Vinci en zullen ook lunchroom De Molen inpalmen om hun supermarkt fors te vergroten en te vernieuwen volgens een uniek concept. Winkeldirecteur Boris Mechels krijgt de opdracht om alvast 11 nieuwe medewerkers aan te trekken.

Herman Nijs, Wilfried Collas en Andreas Nijs zijn de gedelegeerd bestuurders van een vennootschap die diverse vestigingen van Carrefour Market in franchise heeft. Eén daarvan bevindt zich in het centrum van Lanaken, waar in oktober zal worden gestart met ingrijpende verbouwingswerken. De eerste plannen voor de modernisering van wat vroeger de Nopri en daarna GB was, dateren al van meer dan 3 jaar geleden. Nu komt er eindelijk schot in de zaak en zijn de vergunningen rond voor een uitbreiding van 350 vierkante meter (op een totaal van 1600 m2). Daarvoor werden 5 leegstaande winkelpanden gekocht in Galerij Da Vinci en zal ook De Molen worden opgenomen in het nieuwe concept.

Met dit concept, V4 genoemd, zijn er momenteel slechts 2 andere Carrefours in België uitgerust. Lanaken wordt het paradepaardje van deze moderne formule, die de focus legt op lokale producten en voedingswaren uit ‘de korte keten’. Bijna de helft van het assortiment bestaat uit verse producten, zoals brood, vlees en groenten. De gesprekken om een sushi-stand in te richten, lopen nog. Bovendien wordt voor de uitrusting rekening gehouden met duurzame energietechnieken.

Door de uitbreiding zullen 11 nieuwe werknemers het team komen versterken. Zo komt het totaal op 58 personeelsleden. De verbouwingen zullen starten in de eerste week van oktober en afgerond zijn bij de feestelijke heropening op 4 november.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.