Nieuws Limburg Lommels bedrijf is de held van de propere mobiliteit

Lommels bedrijf is de held van de propere mobiliteit

Lommels bedrijf is de held van de propere mobiliteit

E-Trucks Europe uit Lommel is zopas door Cleantech Flanders uitgeroepen tot Cleantech Hero Mobiliteit, een onderscheiding die voorlopers in duurzame mobiliteitsoplossingen bekroont.

Het is voor het eerst dat de verkiezing van de Cleantech Hero Mobiliteit op de agenda stond. Tal van toonaangevende organisaties hadden zich geëngageerd om zoek te gaan naar de beste kandidaat van Vlaanderen. De finalisten werden beoordeeld op tal van criteria, zoals de relevantie van de innovaties, de internationale, de mate waarin het bedrijf als ambassadeur voor de Vlaamse cleantech kan optreden, de implementatie van de SDG’s, enzovoort.

De juryleden waren het over de hele lijn met elkaar eens en riepen E-Trucks Europe uit Lommel uit tot winnaar. De producent van waterstofhybride voertuigen met een elektrische drijflijn kon de beste papieren voorleggen. “De technologie die het bedrijf aanbiedt, levert een onmiddellijke bijdrage aan de lagere uitstoot van CO2 in het verkeer en trucks op waterstof horen helemaal thuis bij de innovatieve cleantech”, zo luidt het juryrapport. “Het is een schone technologie die het potentieel heeft om in binnen- en buitenland een bijzonder grote duurzaamheidsimpact te realiseren. Bovendien is de technologie die E-Trucks Europe aanbiedt, marktrijp. Vooral de keuze voor trucks voor afvalophaling wordt erg gewaardeerd. Dit gaat immers om stil, maar noodzakelijk transport met een zeer korte lijn naar de burger. Dergelijke ondernemers die durven ‘springen’ en investeren zijn nodig om waterstof van grond te krijgen als duurzame brandstof. Zeker als het om zwaar transport gaat.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.