Nieuws Limburg Lommelse recyclagefabriek failliet verklaard

Lommelse recyclagefabriek failliet verklaard

Lommelse recyclagefabriek failliet verklaard

Re-Tyre, een bedrijf waar afgedankte autobanden werden verwerkt tot herbruikbare granulaten, is door de rechtbank in Hasselt failliet verklaard. Een 20-tal mensen verliezen hierdoor hun baan.

Re-Tyre werd 25 jaar geleden opgericht in Lommel. Het rubber werd vermalen tot korrels, die nadien konden herwerkt worden tot producten als schoenzolen, dakbedekking, tuinslangen of rubberen tegels. Het bedrijf maakte de laatste jaren vooral granulaten voor sportvelden met een rubberen ondergrond, zoals atletiekpistes, of speelpleinen. De directie wijt de teloorgang van Re-Tyre aan de forse terugloop van bestellingen in sportvelden uit kunststof.

Er werd al vele jaren fors verlies geleden bij Re-Tyre. Na een overname in 2010 werd nog getracht het tij te keren door nieuwe markten aan te boren, maar dat is dus niet gelukt. De schuldvorderingen moeten voor 23 juni worden ingedien bij curator Thierry Bielen in Zonhoven.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.