Londens softwarehuis strijkt neer in Hasselt

Ancoa, een jong en beloftevol Londens softwarebedrijf (°2012) dat gespecialiseerd is producten voor de financiële wereld, gaat een vestiging openen in Hasselt. De CEO en mede-oprichter, Limburger Kurt Vandebroek, wil een deel van de R&D-activiteiten onderbrengen op de Corda Campus, en hier in eerste instantie 4 mensen tewerkstellen. Het is 'part of the deal' met LRM, dat -net als het management overigens- meegestapt is in een kapitaalronde waarbij Ancoa 4 miljoen pond heeft opgehaald.

stock analyseDe software die het bedrijf maakt, is bedoeld voor financiële experts. Ze kunnen hiermee grote hoeveelheden data in real time visualiseren en analyseren. Gebruikers krijgen bovendien waarschuwingen over marktmanipulatie, fraude en operationele risico’s. Ancoa mikt op klanten als beurzen, regulatoren, buy- en sellside bedrijven, family offices en banken.

Stijn Bijnens, CEO van LRM zegt hierover: “LRM ziet veel groeipotentieel in Ancoa en wil daarom mee-investeren in de verdere groei van het bedrijf en de continue innovatie van het softwareplatform. We zijn zeer opgetogen over het feit dat zij een service center op Corda Campus zullen openen.”