evenbeeld-AHP-JeroenBroux-1

Louis Vuitton koopt kunst van Limburgse ondernemer

Jeroen Broux, zaakvoerder van grafisch bureau Imagica, breekt nu ook door als schilder. Zijn werk werd zopas aangekocht door Louis Vuitton in Saoedi-Arabië. Ook in de VS, Mexico en China hangen al doeken van zijn hand. Broux gaat weldra trouwens een eigen galerij openen in Hasselt om zijn kunst tentoon te stellen.

Naast zijn activiteiten als zelfstandig grafisch ontwerper startte Jeroen Broux een drietal jaren geleden met het schilderen op doek. "Het begon als een persoonlijk verhaal waarin ik mijn creatief ei kwijt kon met verf", zegt hij. "Een jongensdroom, want op mijn zesde wilde ik al ‘schildenaar’ worden... Nu is het er eindelijk van gekomen."

En met succes. Al snel bleek er via Instagram veel interesse en verkocht Jeroen zijn eerste werken via interieurarchitecten en kunstliefhebbers in Vlaanderen. "De laatste maanden vertrokken er verkochte werken richting Stockholm, Hamburg, Saint-Tropez, Hong Kong, Texas, San Francisco… en nu ook Saoedi-Arabië", vertelt hij. "Mijn werk prijkt er op de muur van Louis Vuitton in Riyad (het blauwe doek op de foto). Een mooie referentie."

Broux wil verder op de ingeslagen weg. Begin augustus opent hij een eigen galerij: Kobalt Gallery in de Aldestraat in Hasselt. "Verspreid over twee etages vind je, naast een permanente tentoonstelling van mijn werk, ook tijdelijke expo’s van kunstenaars uit diverse disciplines en een curated selectie van handmade Belgisch design."