LRM koopt 10 hectare KMO-zone in Sint-Truiden

De Limburgse investeringsmaatschappij LRM heeft in Sint-Truiden 10 hectare industriegrond gekocht. Het terrein zal worden opgedeeld in functie van de behoefte naar bedrijfsterreinen bij de lokale KMO’s en is voor een gedeelte onmiddellijk beschikbaar, aldus commercieel directeur Jeffry Alenus.

Het terrein van 10 hectare ligt naast het bedrijf Punch Powertrain in Sint-Truiden, dat deze oppervlakte momenteel huurt van vastgoedmaatschappij Punch Property International. Maar omdat de groei van de onderneming kan gerealiseerd worden binnen de huidige site, wordt het gehuurde stuk nu verkocht aan LRM. Die gaat hier een KMO-zone ontwikkelen, waarvan het gedeelte aan de straatzijde onmiddellijk ter beschikking wordt gesteld.

‘Om ook de achterliggende terreinen bouwrijp te maken, moeten we nog nieuwe infrastructuur aanleggen’, zegt Jeffry Alenus, commercieel directeur van LRM. ‘Eind 2011 zullen ook hier lokale KMO’s een stuk bouwgrond kunnen kopen’.

‘We zoeken continu naar mogelijke terreinen om te ontwikkelen’, vult algemeen directeur Stijn Bijnens aan. ‘Onze Limburgse bedrijven, en zeker de KMO’s, hebben nood aan goed uitgeruste percelen. LRM heeft de kennis en de middelen in huis om tot een snelle realisatie te komen. Voor veel gemeentes is het een troef om met ons samen te werken’.

KMO’s die interesse hebben om zich in deze industriezone Schurhovenveld te vestigen, kunnen een e-mail sturen naar t.hus@lrm.be