Luc Driesen naar LRM, Kris Asnong wordt opvolger

Kris Asnong, momenteel nog coördinator van het Steunpunt Duurzaam Bouwen Limburg, wordt vanaf 1 september de nieuwe algemeen directeur van GreenVille, het incubatiecentrum voor 'groene' bedrijven dat LRM heeft opgezet in de voormalige mijngebouwen van Houthalen. Kris Asnong zal er Luc Driessen opvolgen, die voor LRM het klimaat-investeringsplan gaat opvolgen.

Foto Kris AsnongGreenVille bestaat momenteel uit 28 bedrijven, die samen meer dan 100 werknemers in dienst hebben. De overgrote meerderheid is actief in de groene energie of levert diensten aan deze ondernemingen. Kris Asnong krijgt de taak om het complex verder te ontwikkelen en aan te sturen. Ze kent GreenVille, aangezien haar huidige werkgever sinds 2014 in GreenVille is gevestigd. “Ik kijk er naar uit om de succesvolle werking van Luc verder te zetten," zegt Kris Asnong. "Na anderhalf jaar heb ik een goed beeld van het gebouw, de omgeving en de andere bewoners. Met werken die er staan aan te komen, zoals LAB2FAB en de gevelrenovatie, komt mijn ervaring met duurzaam bouwen zeker van pas.”

Luc Driesen buigt zicht vanaf september over het klimaat-investeringsplan van LRM. CEO Stijn Bijnens is verheugd met zijn komst. “LRM wil Vlaanderen helpen bij het bereiken van de klimaatdoelstellingen. We hebben ruimte, kapitaal en expertise beschikbaar om een reeks ambitieuze projecten in Limburg te realiseren. We hebben Luc gevraagd om vanuit zijn ervaringen dit investeringsplan uit te werken. Vanaf 1 september neemt Kris Asnong zijn operationele taken over bij GreenVille en kan hij hier erin vliegen.”