Nieuws Limburg Luc Thijs lanceert corona-proof hulpmiddel

Luc Thijs lanceert corona-proof hulpmiddel

Luc Thijs lanceert corona-proof hulpmiddel

SproFit, het snelgroeiende Genkse bedrijf dat actief is in de productie, ontwikkeling en distributie van medische hulpmiddelen, revalidatietoestellen en chirurgisch materiaal, wil een digitale revolutie ontketenen. Zaakvoerder Luc Thijs kondigt een app aan, die wereldwijd patiënten moet helpen om thuis te revalideren.

Het zal u niet verbazen dat de coronacrisis een versnelling heeft gebracht in de digitalisering van de zorg, waarbij het reduceren van het aantal contactmomenten met de patiënt centraal staat. Het Genkse SproFit wil daar een handje bij toesteken. Want naast de productportfolio met zo’n 2.500 artikelen, lanceert zaakvoerder Luc Thijs een nieuwe dienstverlening aan ziekenhuizen, specialisten en manuele therapeuten. “ReHand is specifiek bedoeld voor revalidatie van hand en pols”, zegt hij. “Het gaat om een app die via een tablet wordt gebruikt om patiënten in hun eigen thuisomgeving te laten revalideren. De zorgverleners kunnen bovendien vanop afstand de voortgang opvolgen.”

De eerste tests wijzen uit dat het gebruik ervan een gunstige invloed heeft op de revalidatietijd en het resultaat. “Bovendien vermijden we het aantal contactmomenten tussen zorgverlener en patiënt, worden onnodige verplaatsingen verminderd en daalt de kostprijs voor de zorgsector in het algemeen”, somt Luc Thijs de voordelen op.

ReHand werd zopas officieel gelanceerd in de Benelux. “Andere toepassingen binnen dit domein van ‘mobile health’ zullen ongetwijfeld volgen”, aldus de zaakvoerder, die in primeur het product toelichtte bij een bezoek van VKW Limburg.

Reageer op dit bericht

Reacties

Heide C. 2021-01-14 11:56:04

Proficiat Luc! Knap werk!

Annegret B. 2021-01-14 07:09:10

Knap werk Luc, proficiat!

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.