Nieuws Limburg Luc Thijs zet Alro in de etalage

Luc Thijs zet Alro in de etalage

Luc Thijs zet Alro in de etalage

Luc Thijs, oprichter en eigenaar van lakkerij Alro in Dilsen-Stokkem, is op zoek naar een koper voor zijn bedrijf. Dat weet De Tijd.

Alro is actief in het natlakken, elektrocoaten, poederlakken en assembleren van zowel kunststof als metalen onderdelen voor de auto-industrie. Er werken zo’n 780 mensen die een omzet van 106 miljoen euro realiseren (2017).

Stichter Luc Thijs heeft geen familiale opvolging (zijn kinderen zijn buiten het bedrijf actief) en kijkt daarom uit naar een partner. Volgens zakenkrant De Tijd werd bemiddelingskantoor Kumulus onder de arm genomen om in eerste instantie naar een financiƫle overnemer te zoeken die de onafhankelijkheid van Alro wil bewaren.

Meer dan 20 jaar geleden verkocht Luc Thijs zijn bedrijf een eerste keer, toen aan het investeringsfonds Barclays Private Equity, maar amper twee jaar later kocht de oprichter Alro terug. Tien jaar geleden participeerde LRM even in de onderneming toen na een grote crisis de helft van het personeel moest afvloeien. Ook toen kocht Thijs nadien zijn belang terug. Vandaag heeft hij 90% van de aandelen, de overige 10% zit bij het management.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.