Luc Vangronsveld verliest erkenning als vastgoedmakelaar

Luc Vangronsveld, oprichter van het Hasseltse kantoor LVG Vastgoed, is door de tuchtkamer van het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV) in eerste aanleg geschrapt als erkend vastgoedmakelaar.

Luc-Vangronsveld-e1332174912534-1De schrapping heeft te maken met het niet doorstorten van zogenaamde derdengelden naar notarissen. Het gaat in totaal om ongeveer 50.000 euro van kopers. Het geld moest doorgestort worden naar vier notarissen in Limburg, bestemd voor een aantal verkopers van vastgoed. Volgens de tuchtkamer van het BIV heeft Vangronsveld onvoldoende kunnen bewijzen dat de problemen zijn opgelost en dat de notarissen de achterstallige gelden ondertussen hebben ontvangen. De beslissing van de tuchtkamer wordt niet opgeschort als Vangronsveld in beroep gaat.

Volgens Luc Vangronsveld zijn de problemen wel degelijk opgelost en hebben de notarissen ondertussen hun geld gekregen. “Ik zal in beroep gaan tegen de beslissing van de tuchtkamer, want er zijn toch een aantal dingen gebeurd die niet door de beugel kunnen. Er is niemand benadeeld,” maakt hij zich sterk.

Vangronsveld zegt dat hij alle maatregelen heeft genomen om LVG Vastgoed - het vijfde vastgoedkantoor van Limburg - verder de laten draaien en dat het kantoor ondertussen wordt geleid door een andere erkende makelaar. De beroepsprocedure bij de Kamer van Beroep van het BIV kan verschillende maanden in beslag nemen.