Nieuws Limburg Lukoil neemt grootste deel van Oeral over

Lukoil neemt grootste deel van Oeral over

Lukoil neemt grootste deel van Oeral over

9 van de 14 tankstations die Oeral in Limburg uitbaat, varen weldra onder de vlag van Lukoil. Dat heeft de Deputy Managing Director Ivo Hoskens van Lukoil Belgium aan de redactie bevestigd. Als de naamsverandering is doorgevoerd, beschikt Lukoil in Limburg over 24 stations. Lukoil is één van de grootste olie- en gasmaatschappijen ter wereld. Het bedrijf heeft niet alleen de grootste private oliereserves ter wereld, maar ook eigen raffinage-capaciteit en zorgt via een eigen netwerk van tankstations voor de verkoop.

Lukoil is sinds 2007 actief op de Belgische brandstoffenmarkt. Dat begon met de overname van 157 tankstations van de Jet-groep. Momenteel heeft Lukoil in heel België 180 stations, waarvan 15 in Limburg. Daar komen er dus begin volgend jaar 9 bij. “Voor de klanten verandert er in principe niets,” legt Ivo Hoskens uit. “Alleen het jasje verandert.” Hoskens steekt niet onder stoelen of banken dat ons land een moeilijke markt is. Na Italië heeft ons land de grootste dichtheid van tankstations in heel Europa. “Toch streven wij de komende jaren naar een 300-tal stations in heel België. Dat zal geleidelijk gebeuren, als er zich een opportuniteit stelt, bekijken we dat geval per geval.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Ardooie, Beringen
Ardooie

Gutami opent tweede vestiging

Gutami Solar, de groothandel in zonnepanelen en andere toepassingen voor slimme energie, heeft in Ardooie een tweede vestiging geopend. "Met… Lees meer

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.