Maaseikse verdeler heeft beste gin-tonic ter wereld

GRIT True Beverages, het bedrijf van Toon Hungenaert uit Maaseik, zal weldra weten wat doen. Als exclusief importeur en verdeler van Napue Rye Gin zal de telefoon weldra roodgloeiend staan, aangezien deze gin, in combinatie met Fever Tree Indian Tonic, werd verkozen tot beste gin-tonic van de wereld. Dat is de conclusie van de intensieve en wereldwijde zoektocht, georganiseerd door de International Spirit and Wine Competition (IWSC) uit Londen.

napue ginDeze IWSC wordt gezien als de oudste en meeste prestigieuze wedstrijd voor de alcoholische drankenindustrie ter wereld. Er zijn ieder jaar deelnemers uit meer dan 90 landen. Het behalen van een gouden medaille op IWSC wordt binnen de sector gezien als één van de hoogste mogelijke onderscheidingen. De jury die de gin-tonics moest beoordelen was maar liefst 250 experten sterk. Maandenlang trokken ze tijd uit om de beste combinatie te selecteren. Dat werd dus de Napue Rye Gin, een van origine Fins distillaat, in combinatie met Fever Tree Indian Tonic.

Erg straf, want de winnende gin is eigenlijk een hobbyproject van 5 vrienden die enkele jaren geleden voor de lol de gin gingen distilleren. GRIT True Beverages deelt nu dus mee in het succes.