Nieuws Limburg Maaslandia breidt zoekgebied uit

Maaslandia breidt zoekgebied uit

Maaslandia breidt zoekgebied uit

Na Maasmechelen, Dilsen-Stokkem en Lanaken rekruteert ondernemersclub Maaslandia nu ook bedrijven uit As, Kinrooi en Maaseik. Zo treden Ludo Geurden (ex-Mardaga in As), Claudia Aendekerk (Aendekerk Immo) en Michèle Baeten (Baeten Vinopolis) alvast toe tot het clubbestuur. “Doel is om in de regio nog meer representatief te zijn en het onderlinge netwerk verder uit te breiden”, zegt voorzitter David Winkels.

Ondernemersclub Maaslandia werd opgericht in 2018 en telt vandaag 56 leden. De roots liggen in Maasmechelen, maar de voorbije jaren traden ook ondernemers uit Dilsen-Stokkem en Lanaken toe. Om de banden met de bedrijfsleiders uit de buurgemeenten aan te halen, heeft het bestuur nu beslist om het lidmaatschap open te stellen voor het hele Maasland.

“Onze ondernemersclub fungeert als spreekbuis richting de lokale stads- en gemeentebesturen”, aldus voorzitter David Winkels (Value Retail). “Er is een duidelijke behoefte om ook de bedrijven te vertegenwoordigen uit As, Kinrooi en Maaseik. Vandaar dat wij hen uitnodigen om toe te treden. We hebben alvast iemand van elke bijkomende gemeente in ons bestuur opgenomen, zodat nieuwkomers een aanspreekpunt hebben uit hun directe omgeving.”

Het zijn Ludo Geurden (ex-uitbater van Mardaga in As), Claudia Aendekerk (zaakvoerder van Aendekerk Immo in Kinrooi) en Michèle Baeten (algemeen directeur van Baeten Vinopolis in Maaseik) die het clubbestuur vervoegen. Dat bestaat verder uit Jan Baillien (E. Baillien), Stefan Bollen (Verzekeringen Verslegers, Bollen & Martens), Giuliano Bruno (Group Bruno), Nathalie Fejzulovic, Luc Meers (Mecam), Philippe Reyners (Voka Limburg), Bart Truyens (VIP Clean), Kurt Vaessen (Concept Building & Services) en voorzitter David Winkels (Value Retail).

Met deze uitbreiding heeft Voka Limburg, dat de club begeleidt, nu ankerpunten in 23 van de 42 Limburgse steden en gemeenten. “Hiermee versterken we onze lokale aanwezigheid”, zegt Kris Claes, directeur Belangenbehartiging bij Voka Limburg. “Onze 23 ambassadeurs houden vinger aan de pols over wat er dagelijks leeft bij onze leden, en daar stemmen wij onze dienstverlening op af.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.