vastgoed 2

Machiels, Derdaele+, Vestio, Verelst… wie wordt het?

Wie gaat op donderdag 23 mei tijdens het Gala van het Limburgs Vastgoed naar huis met de prestigieuze Vastgoed Awards? Het aantal kanshebbers is beperkt, zo blijkt uit de lijst van de genomineerden die zopas door Voka Limburg werd bekendgemaakt.

Ondernemers, architecten en bouwheren dienden in totaal meer dan 30 dossiers in voor verscheidene ontwikkelingsprojecten in onze provincie. “Net als twee jaar geleden zijn we opnieuw lovend over de kwaliteit van de inzendingen", zeggen Johann Leten van Voka Limburg en juryvoorzitter Véronique Claessens. "Vooral het hoge aantal diverse en impactvolle projecten in de categorie ‘bedrijfsvastgoed’ valt op. Dit wijst op een gunstig investeringsklimaat in Limburg, waarbij het opvalt dat er in verschillende domeinen gedurfde projecten zijn gerealiseerd met een hoog innovatiegehalte.”

Er werden inzendingen geselecteerd in 3 categorieën: publiek vastgoed, residentieel vastgoed en bedrijfsvastgoed. Wie maakt kans?

Publiek vastgoed

1) Uitbreiding / renovatie kunstencentrum Z33 – Houben / Vanhout – Provincie Limburg - Hasselt

2) Herbestemming Sint-Albertusschool Zwartberg – B+ architecten – Genk

3) Fietsen door de Bomen – Vist Limburg – Hechtel-Eksel

Residentieel vastgoed

1) Ontwikkeling woonresidentie Books - Vestio – Hasselt

2) Herbestemming supermarktlocatie tot kwalitatieve woonontwikkeling - A.Verelst Development - Elegant Wonen – Sint-Truiden

Bedrijfsvastgoed

1) FacThory – Mo-Thor – Genk

2) Genk Green Logistics – Group Machiels & Intervest – Genk

3) Ontwikkeling bedrijvencampus VMS Site – Derdaele+ & Van den Boer Concept – Pelt

De genomineerden zullen geduld moeten uitoefenen tot 23 mei als tijdens het Gala van het Limburgs Vastgoed in Thor Central de winnaars bekendgemaakt worden. Dat de stevigste mag winnen!