Nieuws Limburg Machiels investeert 250 miljoen in 250 jobs

Machiels investeert 250 miljoen in 250 jobs

Machiels investeert 250 miljoen in 250 jobs

stort remo houthalenDe familiale onderneming Group Machiels is bereid zo’n 250 miljoen euro te investeren in de bouw van 3 plasma-fabrieken op het Remo-stort in Houthalen-Helchteren. Het is de bedoeling om het afval dat er is gestort, in totaal zo’n 16 miljoen ton, terug op te graven en te verwerken tot enerzijds waterstof (als nieuwe energiebron) en anderzijds tot grondstof voor bouwmaterialen. Het project, Closing the Circle genaamd, heeft intussen alle vergunningen aangevraagd en wacht op groen licht voor uitvoering. In de komende maanden zullen ook de buurtbewoners geïnformeerd worden over de plannen van Machiels, dat hiervoor samenwerkt met andere partners in een Enhanced Landfill Mining-consortium.

Eens de 3 plasmafabrieken in Houthalen-Helchteren operationeel zijn, zullen er 250 tot 300 mensen kunnen tewerkgesteld worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.