centrale-Langerlo

Machiels koopt Langerlo als nieuwe industriegrond

Het Hasseltse familiebedrijf Group Machiels heeft een meerderheidsbelang genomen in Global Langerlo, de vennootschap die instaat voor de afbraak van de energiecentrale van Langerlo en de herbestemming van de 26 hectare tot nieuwe industriezone.

Group Machiels heeft in de onmiddellijke nabijheid al 4 projecten lopen: dochtervennootschap Machiels Building Solutions op de Mondeolaan, de participatie in Haven Genk (samen met Aperam), Genk Green Logistics (samen met Intervest O&O) en Port of Limburg (samen met H. Essers). Daar komt nu met Langerlo nog een vijfde bij. "We geloven inderdaad sterk in de verdere ontwikkeling van Genk als multimodale industriële hotspot", zegt Wesly Mazzei van Group Machiels. "Daarom slaan we de handen in elkaar met projectontwikkelaar Global Estate voor de verdere afbraak en herontwikkeling van het 26 hectare grote industrieterrein op deze unieke locatie."

“De Langerlo-terreinen bieden een enorm potentieel. Naast een ideale strategische ligging, vlak langs het Albertkanaal en met een spooraansluiting, heeft de site eveneens alle voorzieningen om productiebedrijven en zelfs energieproducenten optimaal te faciliteren. De grootte van de site maken XXL-ontwikkelingen mogelijk. Een unieke combinatie in de Benelux, waardoor er al heel wat interesse getoond is van grote internationale spelers, waaronder ook energieproducenten. We zijn dan ook zeer tevreden dat we een meerderheidsparticipatie hebben kunnen verwerven en dat we, in een joint venture met Global Estate Group, hierdoor de 3de positie van Genk als industriële pool van Vlaanderen mee helpen versterken,” besluit Wesley Mazzei.