Machiels – Waterleau horizontaal

Machiels neemt meerderheid in Waterleau

Group Machiels, het internationale milieubedrijf van de gelijknamige ondernemersfamilie, neemt een meerderheidsparticipatie in Waterleau. Dat is een Belgische onderneming, die op wereldvlak actief is in technologie voor waterzuivering, drinkwaterproductie, luchtzuivering, afvalvergisting en energierecuperatie.

“Het gaat om één van onze belangrijkste strategische investeringen in de laatste jaren”, zegt CEO Louis Machiels. “We hebben veel gemeenschappelijk. Ten eerste zijn we allebei actief in de milieusector, en dit op internationaal vlak. Bovendien zijn onze activiteiten heel complementair. Waterleau voegt een berg technische kennis over waterzuivering toe aan onze knowhow. Dat is van goudwaarde op een moment waarop de wereld kreunt onder een watertekort.”

Vandaar de participatie van 51 procent. De overige aandelen van Waterleau blijven in handen van de mensen van het eerste uur, het management en de familie Vriens. Het huidige management blijft op post. Louis Machiels wordt voorzitter van de raad van bestuur bij het Vlaams-Brabantse technologiebedrijf, dat al werd onderscheiden met de Leeuw van de Export. Er werken zo’n 500 mensen, die een omzet van 100 miljoen genereren.

Samen zullen beide bedrijvengroepen in eerste instantie de markt van de waterzuivering bewerken, zowel in de industrie, als in internationale overheidsprojecten. Zuid-Amerika staat daarbij eerst op de agenda.