Nieuws Limburg Machiels ontdekt de wind (na varkensmest, afval, zon en aardappelschillen)

Machiels ontdekt de wind (na varkensmest, afval, zon en aardappelschillen)

Machiels ontdekt de wind (na varkensmest, afval, zon en aardappelschillen)

Group Machiels uit Hasselt heeft een nieuwe bron aangeboord om energie op te wekken. Langs de E313 in Hoeselt zullen er 4 windturbines worden gebouwd. Het is voor het eerst dat Machiels investeert in windenergie, nadat het eerder projecten had opgezet om stroom op te wekken uit varkensmest (Ecomac in Peer), aardappelschillen (BioEnergy in Lommel), industrieel afval (Remo in Houthalen-Helchteren) en de zon (Zonnecentrale Limburg in Overpelt en Heusden-Zolder).

Louis Machiels steekt de hand uit naar windenergie.

De turbines die in Hoeselt worden gebouwd, zullen een rechtstreeks voordeel opleveren voor de gemeente Hoeselt, die een korting van 25% krijgt op de geproduceerde stroom. Het bestuur krijgt zo jaarlijks 40.000 euro extra in kas. Het is tevens de bedoeling dat de inwoners kunnen participeren in het project via een coöperatieve die nog moet opgericht worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.