dav dav

Mac’s in the city

Franchinesnemer An-Sofie Hendrikx opent donderdag een gloednieuwe vestiging van McDonald's in de Koning Albertstraat in Hasselt. Alle moderne snufjes zijn verwerkt in de 3 verdiepingen van het klassieke pand. Voor het stadsbestuur is de komst van de iconische keten een teken dat een nieuwe lichting van investeerders de weg naar de binnenstad gevonden heeft.

McDonald’s heeft in Hasselt al één vestiging aan de Kuringersteenweg en heeft een aanvraag om aan de Philipsbrug een bijkomend restaurant te openen. Intussen gaat An-Sofie Hendrikx, die ook al de McDonald's van Beringen uitbaat, van start met een nieuwe zaak pal in het stadscentrum. Tegenover The Century is de voormalige schoenenwinkel omgevormd tot een hypermoderne eetgelegenheid. Binnen zijn er 154 zitplaatsen, en buiten kunnen 24 klanten plaatsnemen. Op het gelijkvloers staan de intussen al klassieke bestelkiosken, waarmee de bestellingen naar de hoger gelegen keuken worden verstuurd. De bediening gebeurt aan tafel door de 35 vaste medewerkers, 50 studenten en mogelijk zelfs 1 van de 4 managers.

Bijzonder is dat er een aparte ingang en wachtruimte is voor de koeriers van de thuisleveringspartners UberEats en Deliveroo. Ook zij kunnen dus in comfortabele omstandigheden hun werk doen. Nog bijzonder is de aandacht voor duurzaamheid. Zo zal een ploeg van McDonald's vier keer per dag een ronde maken in de omgeving om zwerfvuil op te ruimen. Een vuilbak met een stemmetje zal -net zoals in de Efteling- de brave gebruikers bedanken. Ook in het gebouw zelf is aandacht besteed aan energiezuinige en milieuvriendelijke principes.

Voor het stadsbestuur, op de persconferentie vertegenwoordigd door burgemeester Steven Vandeput en de schepenen Rik Dehollogne en Laurence Libert, is de komst van McDonald's naar het centrum alleen maar goed nieuws. "We zijn blij dat ons aanbod van 250 horecazaken binnen de grote ring wordt uitgebreid met nieuwe formules", aldus de burgemeester. "Diversiteit is belangrijk. Bovendien vinden we het fijn dat dit restaurant aan de toegangspoort van het centrum komt. Het geeft aan dat we goed op weg zijn om investeerders aan te trekken die de centrale as van ons handelscentrum verder gaan versterken. Het vertrouwen van ondernemers is er, en dat is alleen maar goed voor de verdere uitbouw van Hasselt als aangename shoppingstad."