Made in Limburg: cabine voor hoogtestages

De Limburgse bedrijven CMC Europe (Genk), Marc Hoessels (via Plan Forward in Hasselt) en ABN (Bilzen) hebben samen een gloednieuw product ontwikkeld dat al bij de lancering, deze week in Qatar, hoge ogen gooit. Het gaat om een zuurstofcabine waarin de omstandigheden van een hoogtestage kunnen nagebootst worden. Onder de naam Skyboxtraining zal het wereldwijd gecommercialiseerd worden.

skyboxtraingin"Het is al tientallen jaren dat topsporters op grote hoogte gaan trainen om meer uithouding op te bouwen," weet Marc Hoessels van Plan Forward. "Met dat idee zijn we aan de slag gegaan om een speciale cabine te ontwikkelen waarin deze omstandigheden perfect worden gesimuleerd. Trainingen in deze box helpen niet alleen sporters, maar ook mensen die moeten revalideren van hartfalen of om iets te doen aan hun obesitas- of astmaproblemen. We hebben ineens ook de medische programma's samengesteld om de trainingen uit te voeren en de software hierop ingesteld."

Skyboxtraining was in Qatar één van de publiekstrekkers uit een ruime delegatie van Vlaamse ondernemers die momenteel in Qatar vertoeft. Marc Hoessels werd als voorbeeld van innovatie ruimschoots opgevoerd in de media.