MaisonLab_Foto-2 kopie

Maison Lab, Klium en Nikkel Art staan op nummer 1

Drie Limburgse webshops - Maison-Lab in Genk, Nikkel Art in Maaseik én Klium uit Hasselt- zijn donderdagavond in de prijzen gevallen bij de BeCommerce Awards.

BeCommerce is de koepel van de Belgische bedrijven actief in de digitale handel. Ieder jaar reikt de organisatie awards uit in verschillende categorieën. Dit keer zijn er drie Limburgse webshops bij de laureaten:

Maison-Lab uit Genk, het nog jonge modecollectief van de zussen Samira en Tahnee, en hun broer Djalil Labyed in Genk, viel al twee keer eerder in de prijzen. Dit keer worden ze gelauwerd voor hun omnichannel aanpak. “Wij zijn inderdaad begonnen als pure onlineshop”, zegt Samira Labyed. “Maar ondertussen hebben we ook fysieke winkels in Hasselt (onder de naam Maison-Lab), Genk en Houthalen (onder de naam Top Outlet Fashion). Het doet deugd om in deze bizarre omstandigheden daarvoor gelauwerd te worden.”

In de categorie ‘duurzaamheid’ ging de onderscheiding naar Nikkel Art in Maaseik. Het bedrijf werd in 2010 opgericht door het koppel Agnieszka en Pawel Nikiel (foto onder). Het was toen de enige webshop in de Benelux voor gepersonaliseerde wanddecoratie. Het bedrijf levert zowel decoratief fotobehang, als schilderijen op plexiglas en aluminium, foto’s op canvas, posters, stickers en fotorolgordijnen. “We zijn ondertussen uitgegroeid tot een internationale speler met klanten in negen landen”, zegt online marketeer Astrid Van Bergen. Nikkel Art kreeg de prijs in deze categorie omdat hun producten met 100 procent groene energie worden aangemaakt. Bovendien gebruiken ze milieuvriendelijke inkten, vrij van gevaarlijke stoffen en chemicaliën.

Tot slot viel ook de webshop Klium uit Hasselt in de prijzen. Het bedrijf dat meer dan 150.000 MRO-goederen verdeelt, werd in de awardshow gelauwerd voor de beste advertising campaign. Niet de eerste keer trouwens dat Klium met een onderscheiding gaat lopen. De verdeler van producten als professionele gereedschappen, aandrijvingen en technische hulpmiddelen is in zijn soort de grootste webwinkel van België en Nederland. "Zowel de particulier als de doorwinterde professional komt bij ons al jarenlang gretig aan zijn trekken", aldus een trotse Davy Agten van Klium.