Mallants heeft bouwplannen

De groothandel in bouwmaterialen Mallants uit Leopoldsburg en Lummen, gaat in de komende maanden een architect aan het werk zetten om de bedrijfsgebouwen grondig te vernieuwen. "In Lummen worden de huidige magazijnen en de toonzaal afgebroken en zullen we een modern complex heropbouwen," zegt Hubert Mallants, die zelf het bedrijf oprichtte in 1972. "Dit jaar willen we de plannen klaar hebben, om in 2012 te starten met de bouwwerken. In 2013 zullen we dan verhuizen."

Mallants is een typisch voorbeeld van een kleine kmo, die onder impuls van hardwerkende zelfstandigen kon uitgroeien tot een dynamisch middelgroot bedrijf. Er werken 28 mensen die een omzet realiseren van 16,8 miljoen (2010 en 2009 waren ongeveer hetzelfde).

Hoewel vele branchegenoten intussen al werden overgenomen door grote groepen zoals CRH, wil Mallants nog even op eigen kracht verder. "Er zijn inderdaad aanbiedingen geweest, maar je eigen geesteskind laat je moeilijk los," aldus de zaakvoerder. "Bovendien is de opvolging in het familiebedrijf verzekerd, want mijn 3 dochters en 2 schoonzonen zijn ook in de zaak actief. Maar zeg nooit nooit, natuurlijk..."