Luc-Thijs-284×300-2

Management Alro (Dilsen) stapt in kapitaal

Jan Craenen (CEO), Jan Ramaekers (CFO), Patrick Bloemen (commercieel directeur) en Carl Bruynseels (technisch directeur) treden toe tot het aandeelhouderschap van Alro Holdings in Dilsen-Stokkem. Zij kopen de aandelen over van investeringsmaatschappij LRM, die in 2009 via een kapitaalsverhoging mee in het bedrijf was gestapt. Luc Thijs (foto), die het bedrijf in 1976 heeft opgericht, blijft de controle over de lakkerij voor voertuigonderdelen behouden.

De internationale crisis had de omzet van Alro in 2009 met 66 procent doen kelderen tot een dieptepunt van zo'n 50 miljoen euro. Daarop besliste LRM om mee in het kapitaal te stappen en samen met stichter Luc Thijs een kapitaalsverhoging door te voeren van 7,85 miljoen euro. LRM verschafte tevens een achtergestelde lening van 7,5 miljoen euro.

Sindsdien werd met het voltallige management hard gewerkt aan de wederopbouw van het bedrijf. De omzet klom intussen tot 75 miljoen. De ambities voor een verder groeitraject zijn aanwezig. LRM wil na de reddingsoperatie het management de kans geven om autonoom de positieve evolutie door te zetten. "Onze rol is hier uitgespeeld," aldus Stijn Bijnens van LRM. "We hebben destijds onze verantwoordelijkheid genomen om in het belang van de tewerkstelling dit bedrijf te ondersteunen. Nu Alro geslaagd is in de ommekeer, bieden wij het management de kans om de mooie toekomst verder te realiseren."

De nieuwe mede-eigenaars bevestigen: "Door toe te treden tot het aandeelhouderschap engageren wij ons om op lange termijn continuïteit en stabiliteit te creëren binnen Alro. We zien dit als één van de bouwstenen voor de verdere ontwikkeling van de groep, waarin wij sterk geloven. We benadrukken dat de positieve evolutie van de laatste jaren enkel mogelijk was door de dagdagelijkse inspanningen van onze medewerkers. Samen met hen zullen wij in de komende jaren streven om de Alro doelstellingen te realiseren op vlak van kostenbeheersing, efficiëntieverhoging en resultaatsverbetering.”