_0002_Gemini_Smartline_3_LR

Mannelijke armbanden voor contactloze betalingen

Wat tot dusver alleen mogelijk was op festivals zoals Tomorrowland, kan nu ook overal ‘in de vrije natuur’: het Limburgse merk van armbanden Gemini heeft een model klaar met ingebouwde chip, die toelaat om tot 50 euro contactloos te betalen.

Gemini, destijds opgericht door de broers Beenders, verspreidt de collecties die in Hasselt gemaakt worden, vandaag in 14 landen. Nieuw in het gamma is een ‘smart line’, waarbij een betaalchip wordt ingebouwd in de armband. Een vooruitstrevende manier om contactloos -dus zonder pincode- te betalen. Zeker in coronatijden, waarin consumenten zoveel mogelijk de risico’s op besmetting schuwen.

“We willen met deze innovatie niet alleen inspelen op de behoefte om contactloos te betalen, maar boren hiermee ook een nieuw marktsegment aan”, zegt CEO Arne Schelkens. “Smart jewelry staat immers nog in zijn kinderschoenen, dus willen wij uitpakken met de eerste Belgische variant.” Naast België wordt de testfase met de polsportefeuilles in Scandinavië gelanceerd. Draait dat goed uit, volgt de rest van Europa. De eerste modellen zijn voor mannen bestemd. Later dit jaar wil Gemini ook de voor de vrouwelijke modellen een chip laten inbouwen.