Nieuws Limburg Manusje-van-alles wint ondernemersprijs

Manusje-van-alles wint ondernemersprijs

Manusje-van-alles wint ondernemersprijs

Hij was al uitbater van een eigen supermarkt (Delhaize in Zonhoven), een internet-hostingbedrijf (HostYou) en stond bekend voor zijn grote verzameling flipperkasten. En nog was de ondernemingshonger van Zonhovenaar Luc Van Esch niet gestild. Vandaar dat hij van start ging met het brouwen van een ambachtelijk biertje: de Zonderik. Maar dat biertje werd al snel uitgebreid tot een gigantisch assortiment van Zonderik-streekproducten, met naast de blonde, de donkere en de Tripel Zonderik ook het ambachtelijk hoeve-ijs, de honing, de bierworstjes, de likeur met jenever, de pralines, het stipalbum, enzovoort. Kortom, Luc Van Esch heeft het niet kunnen laten om van zijn hobby een nu al alom gewaardeerd merk te creëren en dit in razendsnel tempo weten te vermarkten.
Die gedrevenheid is ook Unizo niet ontgaan. De lokale afdeling van Zonhoven kende hem zopas de Drijfveer 2010 toe, een onderscheiding die opmerkelijk ondernemerschap in de gemeente bekroont. Melotte en Maex Precision Tools waren de andere genomineerden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.