boneput kim clijsters bree

Marc Coucke en ex-profvoetballer nemen club Clijsters over

Het voormalige tenniscentrum Kim Clijsters Sports & Health Club op de Boneput in Bree krijgt een nieuwe toekomst als padel- en tennisclub. Arenal Padel, het bedrijf van voormalige profvoetballer Tom De Sutter en serial entrepreneur Marc Coucke, neemt het gebouw in concessie van Galazo (Beringen).

In 2014 werd de Kim Clijsters Sports & Health Club feestelijk geopend. Bob Verbeeck, de CEO van sportmediabedrijf Golazo, sloot hiervoor een erfpachtovereenkomst af met de stad. In de Breese tennisaccommodatie ging Kim Clijsters jonge tennissers begeleiden. Je kon er ook terecht voor fitness, het Energy Lab of een osteopaat. In 2019 kwam daar de Kim Clijsters Padel Club bij. Maar nadat Carl Maes - de voormalige coach van Kim - het complex in 2020 verliet, stapelden de verliezen zich op. In het voorjaar van 2022 trok Kim Clijsters zich -na haar verhuis naar de States- terug uit het hele verhaal. Eind vorig jaar kondigde Verbeeck aan dat hij zelf ook af wil van het hele complex. Op 31 maart 2023 werd de stekker er letterlijk en figuurlijk uit getrokken. Ondertussen ging men op zoek naar een oplossing om de accommodatie open te houden: die is er nu dus gekomen: Arenal Padel neemt over.

Tom De Sutter van Arenal sloeg twee jaar geleden de handen in elkaar met Padelworld van ondernemer Marc Coucke en werd zo Arenal Padel. In maart 2023 ging de onderneming ook samenwerken met textielproducent Beaulieu International Group voor de aanleg van kunstgrasvelden. “Momenteel beschikken we met Arenal Padel over 9 clubs en 60 padelbanen”, aldus Tom De Sutter. “Op relatief korte termijn willen we doorgroeien naar een 20 tot 25-tal clubs in België en de ons omringende landen. We zien nog veel potentieel om te groeien en daarom willen we snel clubs aan ons geheel toevoegen.”

Eén van die clubs wordt dus de voormalige Kim Clijsters Sports & Health Club in Bree. “Behalve padel en tennis is ook het element beleving heel belangrijk”, aldus De Sutter. “Het complex in Bree heeft wat dat betreft wel een aantal troeven. We gaan er iets moois van maken.”