coucke kommt af

Marc Coucke koopt Genks bedrijf 2Pharma

Marc Coucke heeft het Genkse bedrijf 2Pharma overgenomen. 2Pharma is een leverancier van voorschriftvrije producten aan de Belgische apotheken. Coucke realiseert de deal via Ceres Pharma uit Merelbeke, het ‘nieuwe’ Omega Pharma.

Marc Coucke heeft wel iets met Limburg. Zijn echtgenote Nathalie Baeten is afkomstig uit Maaseik. Via Omega Pharma was Coucke destijds ook eigenaar van de producent van muggenmelk Jaico uit Oudsbergen (Opglabbeek). De nieuwe Amerikaanse eigenaar Perrigo heeft daar ondertussen de deuren gesloten.

Via zijn nieuw bedrijf Ceres Pharma in Merelbeke (80 procent Marc Coucke en 20 procent Mario Debel) neemt Coucke nu ook 2Pharma uit Genk over. 2Pharma werd opgericht in 2007 door Sven Martens en was tot voor kort nog in handen van Genkenaar Francis Gielen en Hendrik Seghers. Dat zijn ook de eigenaars van Hospidex in Tienen, invoerder en distributeur van medisch materiaal aan ziekenhuizen en medische speciaalzaken. 2Pharma is vooral bekend als leverancier van voorschriftvrije producten aan de Belgische apotheken.

“Het is Ceres Pharma dat vorig jaar heeft laten weten dat ze geïnteresseerd zijn in 2Pharma”, zegt Francis Gielen desgevraagd. “We hebben een eventuele verkoop grondig bestudeerd.” De deal werd dinsdagavond afgerond, waarbij Ceres Pharma alle aandelen van 2Pharma overneemt. Ook de 15 medewerkers maken de overstap. De prijs is niet bekendgemaakt.