Nieuws Limburg Marchetta stopt monitor in elke woning

Marchetta stopt monitor in elke woning

Marchetta stopt monitor in elke woning

Iedere woning die de Genkse woningbouwer Marchetta in de toekomst bouwt, zal standaard voorzien zijn van een energiemanagementsysteem (EMS). Woningeigenaars zullen hun stroomverbruik gedetailleerd kunnen opvolgen en zelfs automatisch laten bijsturen. Een primeur binnen het Belgische woonlandschap, aldus Marchetta.

“Onvoorspelbare energiekosten, nieuwe technologieën, veranderende bouwregels en wetgevingen… Ze maken het er voor bouwers vandaag niet eenvoudiger op om de juiste bouwkeuzes te maken met het oog op een lage energiefactuur. En al zeker niet op lange termijn”, geeft Cerina Marchetta aan.

“Daarom besloten we om ieder van onze toekomstige familiewoningen standaard te voorzien van een digitaal energiemanagementsysteem. Het EMS – ontwikkeld door het Limburgse bedrijf Izen – visualiseert de verschillende energiestromen in huis tot in de kleinste details. Het systeem kan onder meer gekoppeld worden aan een warmtepomp, zwembad, maar ook aan een thuisbatterij of elektrische laadpaal.”

Claudia Marchetta vult aan: “De verschillende opties binnen het EMS maken het ook mogelijk om het stroomverbruik automatisch te laten bijsturen. De slimme technologie achter het systeem past zich namelijk aan aan het persoonlijke woongedrag. Zeker met het capaciteitstarief dat ons boven het hoofd blijft hangen en dat piekverbruikers zwaarder zal afstraffen, wordt dit een interessante functionaliteit.”

“Het is ons ultieme doel om onze bouwers op een duurzame, flexibele en budgetvriendelijke manier heer en meester te laten worden over hun eigen energieverbruik. Zonder het risico te lopen om foute of onnodige investeringen te maken. Op deze manier bouwen we voort op ons Marchetta-DNA om wonen duurzamer te blijven maken”, besluit Claudia Marchetta.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.