Marjolein Nijs

Marjolein Nijs: “Mijn missie? De boodschap verkondigen dat wellness voor iedereen is”

Donderdagavond weten we wie de beste jonge ondernemer van Limburg is en met de JCI Award 2024 naar huis mag gaan. Er zijn nog 4 kanshebbers, die we graag aan u voorstellen. Ladies first: Marjolein Nijs van de specialist in wellness-oplossingen, Gervi.

Gervi is precies even oud als Marjolein Nijs zelf. Ze zagen beide het levenslicht in 1985. “De naam Gervi is de afkorting van Gerits-Vincken, het koppel dat destijds de zaak is gestart, voornamelijk in de verkoop van zonnebanken”, zo begint Marjolein het verhaal. “Twintig jaar geleden heeft mijn vader Rony het bedrijf overgenomen. Hij heeft vooral zijn schouders gezet onder de uitbreiding van het gamma van wellness-producten en zo de uitbouw van Gervi gestalte gegeven. De basis was daarmee gelegd.”

Stempel gedrukt

Vooraleer Marjolein zelf bij Gervi aan de slag ging, maakte ze nog enkele omwegen. “Ik was al van kindsbeen af vertrouwd met de producten, en erfde de nieuwsgierigheid naar nieuwigheden en de interesse voor het zakelijke aspect van mijn ouders. Maar er was geen voorbestemd plan om zelf in het bedrijf te stappen. Ik was nog jong en wilde de wereld verkennen. Ik ben dan ook na mijn studies gestart bij BNP Paribas Fortis, waardoor ik onder meer in Brussel en Parijs heb gewoond. Het was eerder toevallig dat mijn vader me vertelde dat Gervi iemand zocht van mijn profiel. Ik was toen 27, en wilde de uitdaging toen wel aangaan. Ik ben gestart als bediende, en ging me verder verdiepen in alle afdelingen van het bedrijf. Tien jaar lang heb ik naast mijn vader de kneepjes van het vak geleerd. En uiteraard heb ik gaandeweg zelf mijn stempel kunnen drukken op de strategische beslissingen. De afgelopen 7 jaar is Gervi ingrijpend veranderd. We zijn nu actief met een winkel in elke Vlaamse provincie, en hebben het gamma sterk uitgebreid. Er is ook een aparte afdeling voor outdoor wellness en lifestyle opgericht. Het ontdekken van nieuwe opportuniteiten en daar op inspelen: dat ligt me wel. Maar ook alle andere aspecten van het management vind ik verrijkend. Zo is gaandeweg mijn interesse gegroeid om Gervi over te nemen van mijn vader.”

Collega’s zijn het hart
Nadat het proces van de familiale overdracht een jaar of 5 geleden werd ingezet, kon de deal vorige zomer helemaal gefinaliseerd worden. “Het was geen grote, bruuske stap om alle eindverantwoordelijkheid op te nemen”, zegt Marjolein. “Het is heel natuurlijk verlopen dankzij de volle steun van het team, dat mee doorheen het hele traject is gegaan. De taken zijn goed verdeeld en iedereen wordt op zijn sterktes uitgespeeld. Zelf behoud ik een helikopter-view, en waak ik mee over de financiën, operations en sales & marketing. Vooral dat laatste doe ik graag. Ik denk concreet mee over allerlei acties die we kunnen doen. Ik onderhoud zelf de contacten met de grote leveranciers en ben steeds op zoek naar nieuwe, innovatieve opportuniteiten. Aanvoelen wat er beweegt in de markt, en daar op inspelen: da’s leuk. Maar het meeste tijd gaat toch naar overleg. Meetings, telefoontjes met onze filialen, vragen beantwoorden van collega’s die binnenlopen… Kortom: constant bezig zijn met onze (bijna 50) teamleden bij te staan. Zij zijn het hart van onze organisatie, en ik zie het als mijn taak om hun job te faciliteren en zo Gervi vooruit te helpen.”

Zwemspa
En wat brengt de toekomst? “Er liggen nog heel wat uitdagingen op de plank”, aldus nog Marjolein. “Het is één van de ambities om op lange termijn het hele outdoor- en lifestyle gebeuren door te trekken naar al onze filialen, nu 7 in totaal. Ik zou ook bijkomende partnerships willen afsluiten, met tuinarchitecten, zwembadbouwers, leveranciers van overkappingen, enzovoort. Een fijne samenwerking is een ideale win-winsituatie. Nog een ambitie, zeg maar een persoonlijke passie, is de bijsturing van de algemene perceptie over onze sector. We worden nog vaak beschouwd verkopers van luxeproducten voor de ‘happy few’. Dat een sauna ook als een medicijn tegen allerlei fysieke klachten optreedt, de gezondheid verbetert en een andere levensstijl mogelijk maakt, zijn aspecten die vaak onderbelicht blijven. En dat is jammer.”

Zelf testen

En in de vrije tijd? “Ik hoop nog veel leuke reizen te mogen maken. Een weekendje weg, daar ben ik altijd voor te vinden. Ik sport ook heel graag en lees veel. Mijn creativiteit geraak ik kwijt door af en toe te schrijven. Je ziet het, de schaarse vrije tijd wordt nuttig besteed. En als het echt te druk wordt, dan test ik met veel plezier de nieuwste snufjes uit ons gamma: een zalige jacuzzi, sauna of zwemspa… Laat maar komen!”