mark en mark

Mark geeft fakkel door aan Mark

Na 30 jaar geeft oprichter Mark Lens het dagelijks beleid van EuroSys door aan Mark Aerts, die de nieuwe CEO wordt van het bedrijf. Dat geeft Lens meer tijd om zich te focussen op de bestrijding van armoede.

Mark Aerts begon 25 jaar geleden als hersteller van pc’s bij EuroSys. "Hij hield na zijn A2-opleiding de schoolbanken voor bekeken, maar ik zag wel iets in hem", vertelt Mark Lens. "Het klikte tussen ons, en dat was het begin van een sterke groei. Mark is een bijzonder slimme kerel. En hij weet van aanpakken. Dus heeft het bedrijf hem kansen gegeven en is hij kunnen doorgroeien. Zo is het ook met de andere directieleden gegaan. De mogelijkheid om op te klimmen behoort tot de cultuur van EuroSys."

Mark Aerts ziet de nieuwe uitdaging helemaal zitten: "Ik vind het een eer om CEO te worden van dit bedrijf. Want we zijn één grote familie en dan doet het toch wel wat om door die familie naar voor te worden gedragen. Omdat ik kan rekenen op mijn collega-directieleden wordt het geen ondoenbaar avontuur. Wel integendeel. We hebben net de nieuwe missie voorgesteld, met de focus op het creëren van een gelukkige, veilige werkplek. Als onze ICT-ondersteuning daartoe bijdraagt, kunnen de mensen zich optimaal concentreren op waar zij goed in zijn. Dat verhoogt onmiskenbaar de impact op de motivatie."

Mark Lens neemt zeker geen afscheid van EuroSys. Hij blijft bestuursvoorzitter en waakt vanuit de holding over de strategische keuzes. "De overdracht van het operationele luik laat me toe om 3 tot 4 dagen per week te focussen op de strijd tegen armoede", vertelt hij. "We zamelen via onze organisatie Ondernemers voor een Warm België onder meer laptops en tablets in om deze na revisie te verdelen aan wie er nood aan heeft. Diverse andere initiatieven worden momenteel uitgewerkt en later gecommuniceerd."