Nieuws Limburg Mark Lens verkoopt geesteskind aan Alex Vandereycken

Mark Lens verkoopt geesteskind aan Alex Vandereycken

Mark Lens verkoopt geesteskind aan Alex Vandereycken

Scapta, het jonge bedrijf dat eerder dit jaar werd opgericht door Limburger Alex Vandereycken, heeft in Houthalen-Helchteren sectorgenoot IT Solutions overgenomen. IT Solutions was de softwarepoot van hardwaregigant EuroSys en telt 16 medewerkers. Zowel koper als verkoper hadden goede redenen om deze deal af te sluiten.

Alex Vandereycken heeft al een lange carrière in de IT-sector achter de rug. Samen met Peter Moerman, vroeger al zijn vennoot bij Helios-IT, richtte hij onlangs Scapta op. “De bedoeling is om in de komende 10 jaar 3 tot 5 teams uit te bouwen, die elk hun eigen specialisatie hebben op vlak van zakelijke software,” legt Vandereycken uit. “Ze zullen opereren onder de paraplu van Scapta en werken volgens dezelfde mindset, methodologie en bedrijfscultuur. Het is de bedoeling om telkens teamleiders aan boord te halen die voor hun unit ook een participatie in de aandelen nemen. Het doel is om telkens teams van 25 tot 35 mensen samen te stellen. Teams waarin iedereen elkaar nog écht kent. Mensen met passie en kennis van zaken, die werken rond één bepaalde technologie.”

mark lens alex vandereyckenAls eerste stap van dit verhaal, heeft Scapta de firma IT Solutions van EuroSys overgenomen. Dit team zal zich in de nieuwe structuur toeleggen op de Microsoft-software Dynamics NAV en de daarbij horende toepassingen als webshops, mobiele applicaties en clouddiensten. Frank Auwers, voormalig vennoot van Mark Lens bij IT Solutions, blijft ook medevennoot in de nieuwe structuur. Alex Vandereycken (rechts op de foto) wil dit team in de komende 3 jaar uitbreiden van 16 naar minstens 25 medewerkers.

Geesteskind
Mark Lens, CEO van de EuroSys-groep (links op de foto), legt uit waarom hij IT Solutions van de hand deed: “Ik heb een tijdje gezondheidsproblemen gehad en daarna vastgesteld dat ik niet langer het hele bedrijf van a tot z kon managen,” zegt hij. “Omdat IT Solutions een leidersfiguur verdient die 100 procent ‘dedicated’ is, ben ik op zoek gegaan naar een overnemer. Vrij emotioneel voor mij, want een geesteskind doe je niet graag van de hand. Het is de eerste keer dat ik één van mijn bedrijven verkoop. Gelukkig heb ik dan Alex Vandereycken getroffen, die ik al heel lang ken. Hij hanteert dezelfde normen en waarden, ambitie en engagement naar de medewerkers toe. Het bedrijf is dus in goede handen. Ik ben er zeker van dat ze zullen uitgroeien tot de allerbeste in hun vakdomein.”

Alex Vandereycken besluit: “Wij hebben met Scapta bewust gekozen om de hoofdzetel op de Corda Campus in Hasselt te vestigen, het opkomende centrum voor ICT-bedrijven. Corda zal fungeren als de centrale hub tussen de verschillende vestigingen, zoals die in Houthalen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.