Nieuws Limburg Markt met streekproducten steunt lokale economie

Markt met streekproducten steunt lokale economie

Markt met streekproducten steunt lokale economie

vreugt van eigen bodemDe korte keten, waarbij voedingsproducten van op het veld of in de weide, direct in het bord of glas rollen… Dat is wat Vreucht van Eigen Bodem afgelopen zondag gepromoot heeft in Ulbeek (Wellen). Na een geslaagde eerste editie, die vorig jaar zo’n 1.000 bezoekers wist te lokken, organiseerden de Haspengouwse boeren en ambachtelijke voedingsproducenten zopas een nieuwe voedselmarkt met proeverijen en allerlei animatie, die -ook dankzij het uitstekende weer- andermaal een schot in de roos was.

“Van 12 tot 18 uur was iedereen welkom op onze leuke, authentieke markt, waarbij we de mogelijkheid boden om lokale producten te proeven en te kopen,” zegt Raf Gonnissen, één van de initiatiefnemers. “Gecombineerd met allerlei infostanden en randactiviteiten, konden de bezoekers allerlei lekkers proeven, eerlijke en verse voeding kopen, mensen ontmoeten en samen feesten. Vreucht van Eigen Bodem heeft onder meer tot doelstelling om de lokale economie te promoten en ervoor te zorgen dat de winsten niet allemaal terugvloeien naar grote, internationale concerns.” Op naar editie 3!

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.