marres lanaken

Marres maakt ruimte voor McDonalds

Het gekende Marres Interieur uit Lanaken is na 85 jaar verhuisd naar de overzijde van de Tongersesteenweg. De voormalige toonzaal zal plaatsmaken voor een restaurant van McDonalds. Peter en Valérie Marres-Crescente maken van deze gelegenheid gebruik om te veranderen van naam en concept.

Marres Atelier des Amis, zo zal de nieuwe interieurzaak heten. Het bedrijf neemt zijn intrek in een voormalig industrieel pand, gekend als de Wortelfabriek. Hier komt een nieuwe toonzaal in moderne stijl. Voor de renovatie, die een investering vergt van een half miljoen euro, doet Peter Marres een beroep op lokale aannemers. De aanpalende conciërgewoning is inmiddels omgedoopt tot Experience Room, waar op afspraak klanten kunnen ontvangen worden voor advies over hun interieur.

Nog een nieuwigheid: Marres zal in opvolging van het intake-gesprek, de wensen van de klanten vertalen naar een conceptvoorstel. Daarna vindt er een huisbezoek plaats, aangevuld met een 3D-plan en een mood board. “We hebben deze aanpak uitgetest en het moet gezegd: het enthousiasme bij de klanten is groot”, aldus Valerie Crescente.

De verbouwing zelf is nog volop aan de gang. In het begin van het nieuwe jaar volgt de officiële opening. “De omzet zal volgens planning met de 50 procent toenemen”, aldus Peter Marres.