prikken beckers

Martens, Maes en Beckers zijn grootste groeiers van Limburg

Een spannende midweekwedstrijd op Stayen! Het weekblad Trends en Voka Limburg hebben er woensdagavond de winnaars bekendgemaakt van de Trends Gazellen 2017, zeg maar de Champions League van de bedrijfsresultaten. Het gaat om een cijfermatige analyse, die op basis van de groei in omzet, cashflow en personeelsaantal, een interessante rangschikking oplevert.

– Bij de grootste bedrijven haalde Punch Powertrain de beste score, gevolgd door Melexis en Cegeka. Omdat deze 3 de voorbij jaren al de hoofdprijs wegkaapten, ging de onderscheiding naar de vierde: Martens Brouwerij in Bocholt. De familiale bierbrouwer, voor bijna 60 procent in handen van Fons en Jan Martens (en verder van Unibra en het Taiwanese Far Eastern Group) telt ruim 300 medewerkers en haalt een omzet van 135 miljoen euro. Met een productie van 3 miljoen hectoliter per jaar, is Martens na AB InBev de grootste brouwer van het land.

– Bij de middelgrote bedrijven was de eerste stek voor Michael Kors Belgium. Maar omdat dochtervennootschappen van buitenlandse bedrijven niet in aanmerking komen, werd de tweede in de stand, Maes Containers tot winnaar uitgeroepen. De bedrijvengroep van Yves Maes haalt een omzet van 32 miljoen met 150 mensen.

– Alleen bij de kleintjes was de hoogst gerangschikte ook de eindwinnaar. C.Outdoor is de vennootschap waarmee horeca-ondernemer Dimitri Beckers (Century, Corda Bar, e.a., links op de foto) de exploitatie van een aantal ziekenhuiscafetaria’s verzorgt. Na het Jessa Ziekenhuis (campus Virga Jesse), het ZOL en Sint-Barbara, mag C.Outdoor weldra ook mosselen, asperges en andere lekkernijen gaan serveren aan bezoekers en patiënten van het Ziekenhuis Maas en Kempen. Deze tak van het horeca-imperium wordt aangestuurd door Arne Prikken (ex-Hotel Van Eyck, rechts op de foto), haalt een omzet van zo’n 3,5 miljoen en stelt een 40-tal mensen tewerk.