Martens verlaat 2Pharma en start nieuw avontuur

Sven Martens, CEO en oprichter van 2Pharma uit Genk, zal het bedrijf verlaten. Hij verkoopt zijn aandelen aan vennoten Hendrik Seghers en Francis Gielen. Sven Martens won in 2013 nog de prijs als Limburgse Jonge Ondernemer van het Jaar (JCI Award).

2Pharma is verdeler van voorschriftvrije producten en scheikundige grondstoffen aan apotheken. Sven Martens ging er mee van start in 2007, met de steun van een aantal investeerders, waaronder MSH. MSH is een invoerder en distributeur van medisch materiaal die toebehoort aan Hospidex, het bedrijf van Hendrik Seghers en Francis Gielen. 2Pharma is dus geen onbekende voor hen.

Sven Martens“Na negen bijzonder boeiende jaren is het voor mezelf tijd voor iets anders,” licht Sven Martens (41) zijn beslissing toe. “In de zomer van 2015 verhuisde 2Pharma naar een nieuwe vestiging in Genk en werd de basis gelegd voor de verdere groei. De continuïteit van het bedrijf is verzekerd. De cirkel is voor mij nu rond. Ik heb het volste vertrouwen dat medewerkers, klanten en leveranciers bij Hospidex, dat al bij de oprichting betrokken was en waarmee ik jaren heb samengewerkt, in goede handen zijn.” Sven Martens blijft bij 2Pharma actief betrokken als externe adviseur van de raad van bestuur.”

Hendrik Seghers en Francis Gielen zien de toekomst van 2Pharma positief tegemoet. “Uiteraard respecteren wij de keuze van Sven om als ondernemer pur sang, nieuwe horizonten te verkennen. Maar we zijn blij dat hij met zijn waardevolle kennis, contacten en ervaring in de sector nog wil bijdragen aan de continuïteit en verdere groei”.

2Pharma telt momenteel 16 vaste medewerkers en levert aan 3.500 apothekers in België. In 2015 boekte het bedrijf een omzet van 7 miljoen euro. Hospidex heeft hoofdzetel in Tienen. Het bedrijf realiseerde vorig jaar met 45 medewerkers een omzet van 21 miljoen euro.