massy beerten

Massy gedistilleerd tot één aandeelhouder

Peter Beerten heeft zijn mede-aandeelhouder bij Distillery Massy uitgekocht en is nu de enige zaakvoerder van de stokerij. Samen met zijn dochter Lien, die de vierde generatie vertegenwoordigt, zal hij de traditierijke onderneming naar het volgende niveau tillen.

Distillery Massy heeft meer dan 115 jaar ervaring en is hiermee de oudste distilleerderij van Limburg. Lambert Massy begon in 1905 als limonadefabrikant en gebruikte hiervoor kwalitatieve aroma's en extracten. Vader Lambert dacht dat deze extracten het net zo goed zouden doen in alcohol. En hij kreeg gelijk... In de loop der jaren vervoegden zijn drie zonen de distilleerderij. In 1949 nam de jongste zoon Julien de leiding in handen. We moeten vervolgens naar 1994 voor de introductie van de derde generatie. Die lanceerde in 2004 de Hasseltse M - Massy graanjenever en alle fruitjenevers. Intussen distilleert Massy ook gin onder eigen merk (M-gin) en onder white label. Elke ondernemer kan dus zijn eigen gin met gepersonaliseerd logo en label laten maken.

En nu neemt het bedrijf dus een nieuwe horde in de geschiedenis. Peter Beerten heeft zijn vennoot (Ronny Wouters) uitgekocht en is voortaan de enige aandeelhouder van Distillery Massy. "Het is met veel passie dat ik me engageer om het familiebedrijf verder te zetten", zegt hij. "Daarbij krijg ik assistentie van mijn dochter Lien, die al jaren actief is in het bedrijf en fungeert als productie- en kwaliteitsverantwoordelijke. Het distilleren van allerhande kruiden en vruchten is al jaren haar passie. Ze is er immers mee grootgebracht en heeft de geheimen en vakkennis van haar bompa Julien Massy, geërfd en geleerd. Samen gaan we zorgen voor de verdere uitbouw van ons mooie familiebedrijf."