Nieuws Limburg Massy gedistilleerd tot één aandeelhouder

Massy gedistilleerd tot één aandeelhouder

Massy gedistilleerd tot één aandeelhouder

Peter Beerten heeft zijn mede-aandeelhouder bij Distillery Massy uitgekocht en is nu de enige zaakvoerder van de stokerij. Samen met zijn dochter Lien, die de vierde generatie vertegenwoordigt, zal hij de traditierijke onderneming naar het volgende niveau tillen.

Distillery Massy heeft meer dan 115 jaar ervaring en is hiermee de oudste distilleerderij van Limburg. Lambert Massy begon in 1905 als limonadefabrikant en gebruikte hiervoor kwalitatieve aroma’s en extracten. Vader Lambert dacht dat deze extracten het net zo goed zouden doen in alcohol. En hij kreeg gelijk… In de loop der jaren vervoegden zijn drie zonen de distilleerderij. In 1949 nam de jongste zoon Julien de leiding in handen. We moeten vervolgens naar 1994 voor de introductie van de derde generatie. Die lanceerde in 2004 de Hasseltse M – Massy graanjenever en alle fruitjenevers. Intussen distilleert Massy ook gin onder eigen merk (M-gin) en onder white label. Elke ondernemer kan dus zijn eigen gin met gepersonaliseerd logo en label laten maken.

En nu neemt het bedrijf dus een nieuwe horde in de geschiedenis. Peter Beerten heeft zijn vennoot (Ronny Wouters) uitgekocht en is voortaan de enige aandeelhouder van Distillery Massy. “Het is met veel passie dat ik me engageer om het familiebedrijf verder te zetten”, zegt hij. “Daarbij krijg ik assistentie van mijn dochter Lien, die al jaren actief is in het bedrijf en fungeert als productie- en kwaliteitsverantwoordelijke. Het distilleren van allerhande kruiden en vruchten is al jaren haar passie. Ze is er immers mee grootgebracht en heeft de geheimen en vakkennis van haar bompa Julien Massy, geërfd en geleerd. Samen gaan we zorgen voor de verdere uitbouw van ons mooie familiebedrijf.”

Reageer op dit bericht

Reacties

Luc T. 2022-09-14 10:13:42

Neen, Kurt, niet Massty, maar Fryns is de oudste nog bestaande distillerie van Limburg. In 1887 startte Guillaume Fryns in 't Claeverblad in de Lombaardstraat in Hasselt , 18 jaar eerder dan Lambert Massy die overigens eerst limonades maakte en pas later de extracten ook in alcohol toepaste. Michel Fryns en zijn dochter Céleste runnen nu als 4de en 5de generatie de hernieuwde Fryns Distillery. (https://www.fryns.com/over-ons/). Maar uiteraard proficiat en succes aan Peter en Lien Beerten.

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.