Nieuws Limburg Mathieu Gijbels (76) donderdagochtend overleden

Mathieu Gijbels (76) donderdagochtend overleden

Mathieu Gijbels (76) donderdagochtend overleden

Bouw- en vastgoedondernemer Mathieu Gijbels is donderdagochtend op 76-jarige leeftijd gestorven in bijzijn van zijn vrouw en kinderen. Dit nieuws werd door de directie van nv Mathieu Gijbels bekendgemaakt. Mathieu stierf aan de gevolgen van kanker. De meer dan 300 medewerkers van het familiebedrijf nemen op vrijdag 1 februari afscheid van hun stichter.

In 1969 startte Mathieu Gijbels op 26-jarige leeftijd met het bedrijf dat nog steeds zijn naam draagt. De bouwonderneming groeide gestaag van het bouwen van stallen en hangars, over hoogwaardige industriebouw (“industriële villabouw”) tot de huidige gevestigde waarde die de NV Mathieu Gijbels is op gebied van bedrijfs- en kantoorbouw.

Zoon Mathi Gijbels, die in 1998 de bedrijfsleiding overnam, vertelt: “Hij is rustig in zijn slaap gestorven, thuis in Genk, omringd door zijn familie. De moed en het optimisme waarmee hij gevochten heeft om terug gezond te worden, was bewonderenswaardig. Maar de ziekte was te sterk en uiteindelijk heeft hij ook in alle rust zijn leven kunnen afronden.”

De naam Mathieu Gijbels zullen we nog vaak horen: “Papa heeft als het ware het fundament van ons bedrijf gelegd en er een stevig en mooi pand op gebouwd. Nadat ik de leiding overnam, hebben wij op die fundamenten mogen verder bouwen. Ondernemen in de bouwsector is niet steeds makkelijk, maar als je met die stabiele onderbouw mag beginnen, kan je alleen enorm dankbaar zijn. We hebben de ambitie om Mathieu Gijbels als kwalitatief aannemingsbedrijf nog verder te laten groeien. Vanop de stevige fundamenten.”

En hij besluit: “Dit jaar vieren we ook het vijftig jarig bestaan van ons bedrijf, het doet pijn dat papa dat feest niet meer kan meemaken. Maar we gaan hem met alle 300 medewerkers daar zeker een centrale plek geven.”

De afscheidsviering van Mathieu Gijbels zal op vrijdag 1 februari in Hangar58 (Bokrijk) plaatsvinden. De redactie en andere medewerkers van Made in Limburg zijn vereerd dat ze met Mathieu Gijbels vele jaren mochten samenwerken. Een ‘sjieke tiep’, zoals ze zeggen. Zijn heengaan is een groot verlies voor Ondenemend Limburg. Ons diep medeleven gaan uit naar zijn familie, alle medewerkers van het bedrijf en iedereen die goede herinneringen overhoudt aan de fantastische mens die Mathieu Gijbels was.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.