Hoeve de Bies Voeren

Maurice Huynen voegt zich bij kransje van Limburgse topchefs

Niet Pajtim Bajrami van Otoro of Peppe Giacomazza van La Botte maar Maurice Huynen van Hoeve De Bies is de nieuwe Limburgse sterrenchef. Een verrassing? Ja. En nee. PS: alle andere Limburgse sterrenzaken behielden hun niveau.

Restaurant Hoeve de Bies in Sint-Martens-Voeren is al enkele jaren één van de rijzende sterren in het Limburgse horecalandschap. Chef Maurice Huynen kookt op bijzonder hoog niveau. Hij omringt zich regelmatig met vaste en freelance toppers zoals Pieter Kellens (o.a. ex-Klost'r).

Niet alleen de creaties van Huynen dragen bij aan de nieuwe Michelinster. Zo is Hoeve de Bies al een tijdje gekend voor het meest aangename terras van heel België. We mochten het onlangs zelf testen, en inderdaad: het is heerlijk toeven nabij Teuven.

Volgens de hoofdinspecteur van Michelin wordt Hoeve de Bies "gerund door gedreven mensen die perfect aanvoelen hoe ze een hoogwaardige keuken moeten combineren met de smaken en producten van de streek."

Chef Maurice Huynen (ex-Beluga Loves You in Maastricht) is uiteraard apetrots op de erkenning tot sterrenrestaurant. "We hebben een oude boerenstal, waar pannenkoeken en soep geserveerd werden, omgetoverd door een mooie eigentijdse zaak met een hoogwaardige keuken", zegt hij tegen Chapeau Magazine. "Dat was een enorme uitdaging maar het is gelukt, getuige deze prijs.”

Ondanks alle geruchten zag hij de ster nog niet aankomen. „Ik dacht dat het nog iets te vroeg was, maar het voelt natuurlijk heel goed aan. We hebben de zaak de afgelopen jaren uitgebouwd en vernieuwd en nu heb ik zo een gevoel van: he he, wij zijn er. En dat met elke dag tevreden gasten uit Nederland en België, en ook een stukje Duitsland.”

Ook TV Limburg bracht verslag uit: