mbs voeren 1000

MBS bouwt duizendste vakantiehuis

Een mooie mijlpaal voor MBS: deze zomer hebben zij hun duizendste energiezuinige vakantiewoning in eigen atelier geprefabriceerd en op de werf gemonteerd. Daarmee bewijst de voorloper in houtskeletbouw zijn prominente rol in de snelgroeiende sector.

Machiels Building Solutions, onderdeel van Group Machiels (Hasselt), is al vele jaren een pionier in de houtskeletbouw. De investeringen in de verfijning van de technologie renderen in een mooie voorsprong. MBS is intussen in heel Europa gekend als een kwalitatieve speler voor de serieproductie van luxueuze vakantiewoningen. Vlakbij huis werd bijvoorbeeld het Terhills Resort voorzien van 250 energiezuinige vakantiewoningen door MBS.

Maar nu speelt het bedrijf uit Genk nog een divisie hoger. “Net voor het bouwverlof hebben we onze duizendste vakantiewoning op de vrachtwagen gezet voor transport”, zegt Daan Peeters, CEO van MBS. “Het is – om precies te zijn – de 48ste vakantiewoning van de 87 stuks die wij in samenwerking met aannemer Van Roey uit Rijkevorsel, produceren voor het Zeeuwse vakantiepark De Veerse Kreek.”

Een mooi order, maar zeker niet het grootste tot dusver. “Zopas mochten we voor Center Parcs 401 vakantiewoningen bouwen in het grootste vakantiepark van Duitsland”, legt Peeters uit. In 2020 engineerde, fabriceerde en leverde MBS 115 houtskelet 3D-aanbouw units voor Center Parcs De Eemhof in Zeewolde (NL). “Tel daar de 250 villa’s van Terhills bij en onlangs in mei nog eens 80 woningen voor Center Parcs in de Alpen, en je komt aan 1000 eenheden. Daar mogen we fier op zijn”, aldus Daan Peeters. “Op dit moment beschikken we al over de grootste industriële productiecapaciteit voor houtskeletbouw in de Benelux. Onze productielijnen kunnen in een korte tijd een groot aantal houtskeletbouwelementen produceren, met een gegarandeerde kwaliteit. Daarom zijn we in staat om dergelijke opdrachten tot een goed eind te brengen.”

Deze mijlpaal betekent voor het team een motivatie om op de ingeslagen weg verder te gaan”, zo klinkt het tot slot.