prima tours

McDonalds mikt op vestiging aan Corda Campus

Hamburgerrestaurant McDonalds heeft een aanvraag ingediend om een nieuwe vestiging te openen in Hasselt. Het bedrijf heeft hiervoor zijn oog laten vallen op het voormalige gebouw van Prima Tours, vlak aan de zogenaamde Philips-brug naast de Corda Campus.

Het gebouw op de hoek van de Kempische Steenweg en de Walenstraat staat al enige tijd leeg. Reisbureau Prima Tours verhuisde naar een nieuw pand iets verderop. Aanvankelijk werd het uitstekend gelegen kantoor met bovenliggend appartement gekocht om er een Carrefour Express in onder te brengen, maar problemen met de verkeersafwikkeling gooiden roet in het eten bij de vergunningsaanvraag.

Momenteel is er dus een nieuwe vergunning aangevraagd uit een andere hoek. McDonalds wil het bestaande gebouw afbreken om plaats te maken voor een volledig nieuw restaurant van 465 m2. Op de concrete plannen staan 53 parkeerplaatsen en een fietsenstalling ingetekend. De Hasseltse burgemeester Steven Vandeput bevestigt dat de vergunningsaanvraag is ingediend en het openbaar onderzoek loopt. "Voorafgaandelijk zijn de plannen niet met mij doorgesproken, maar ik ga ervan uit dat wij hun studiewerk en engagementen naar mogelijke problematieken als mobiliteit en zwerfvuil, snel te zien krijgen. Dat is de normale procedure. Op basis daarvan zullen we dan het dossier beoordelen."

Franchisehouder Jan Haenen, die de McDonalds-vestigingen in Limburg exploiteert, is op de hoogte van de bouwplannen, maar geeft aan dat de uitbating pas aan de orde is als het vergunningstraject succesvol doorlopen is.